luni, 28 noiembrie 2011

Cu ce ne ocupăm timpul?


V-ați gandit vreodata care este definitia timpului?
În filosofie, timpul este definit ca un flux neîntrerupt, ireversibil, care nu poate curge decât într-o singură direcție. Este deci un continuu în care evenimentele se succed de la trecut, prin prezent spre viitor și în cadrul căruia se desfășoară toate procesele din natură. Definirea cu exactitate a timpului este o sarcină dificilă, atât în filozofie cât și în știință. Timpul este o noțiune primară care nu se definește, ci este percepută prin simțuri și corelată cu cea de eveniment. Percepția umană sesizează ordinea în timp a evenimentelor.În acest flux care se scurge fără să simtim dar care lasă amprente vizibile asupra noatră, ne desfășurăm activitățile zilnice. În tot tumultul acesta ce trece pe langă noi luam multe decizii care ne afectează viața de multe ori ireversibil.Decizii luate in grabă fără să ne gîndim la consecințele de mai tîrziu.De cate ori nu ne-am spus, fie si in sinea noastră; ah, de-aș putea da timpul inapoi!.Cea mai mare parte a omenilor au activitatea împărțită cam așa: somn - masă - muncă - masă - somn si in timpul liber televizor sau computer.Un studiu arată că avem cu 45 de minute mai mult timp liber decat aveau inaintașii nostrii acum 40 de ani.Uimitor nu?!desi nouă ni se pare că avem cu mult mai puțin si parcă nu se ajunge pentru cîte vrem să facem.Dar de cate ori am stat să punem pe,,cîntar,, timpul petrecut făcînd ceva util.De cele mai multe ori ne indeletnicim cu treburi care nu ne aduc nici un folos, fără măcar să ne dăm seama........voi continua.

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Risipim timp si pretioase clipa de viata, stiu asta si trebuie sa recunosc Florine. Oricat ne-am stradui, ramanem risipitori...Dar mai avem SPERANTA in Dragostea Lui!
    Cu mare drag va imbratisez de la Vrancea! Sper sa ne cunoastem vreodata...:)
    3 decembrie 2011, 10:06

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca nu ar fi Dragostea Lui am fi fost pierduti de mult fara nici o speranta:)Oricand doriti ne puteti face o vizita.Va gazduim cu drag la noi:)Va salutam cu drag! PS.91

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru Ps.91.Este unul din psalmii mei de suflet.
    Va iubesc cu iubire din IUBIRE!

    RăspundețiȘtergere

Scriu tot timpul ceea ce simt,faceti si voi la fel:)