luni, 18 octombrie 2010

Comunicarea cap 3

Eee!dupa un timp cam mult asteptat vin si cu ultimul capitol din aceasta tema.Sper ca am avut cu totii ceva de invatat de aici:)

Comunicarea la nivel fizic

Problemele de comunicare la acest nivel ocupa locul doi in ierarhia cauzelor care duc la tensiuni in cuplu. Desigur, este importanta armonia la acest nivel, dar ea nu inseamna totul. Unirea la nivel fizic ar trebui sa constituie incununarea, apogeul comuniunii la celelalte nivele, fara de care actul sexual este unul mecanic, fara continut. De multe ori insa, actul sexual este folosit pentru un scop anxiolitic. Cand oamenii se confrunta cu probleme existentiale cauzate de respingere, sentiment de vid interior, frica, singuratate, sunt tentati sa recurga irezistibil la stimuli fizici. Rontaim seminte cand suntem plictisiti, facem o baie fierbinte cand suntem stresati, ne masturbam cand ne simtim singuri; facem orice ca sa inlocuim durerea existentiala cu senzatii placute. Rezultatul este o dorinta mai adanca dupa satisfactii fizice si un acut gol interior. Daca sexul este folosit in acest fel, nu face decat sa camufleze durerea cu o senzatie, oferind o solutie fizica la o problema psihologica sau spirituala.

Exista multi oameni care incearca mai degraba sa gaseasca persoana potrivita, decat sa devina persoana potrivita. Trebuie sa ne confruntam cu adevarul oricat de dureros ar fi si sa incercam sa ne descoperim adevarata noastra identitate sau adevaratul sine, pe care mai apoi sa-l „comunicam” celuilalt. Fara acest lucru, relatia de cuplu este mai mult o continua frustrare decat o implinire.

Sper ca nu am fost prea dur in afirmatiile mele si imi cer scuze de unele cuvinte folosite,dar cateodata adevarul trebuie spus ,,gol,, ca sa fie inteles.

11 comentarii:

  1. "Exista multi oameni care incearca mai degraba sa gaseasca persoana potrivita, decat sa devina persoana potrivita. "...din pacate acesta e tristul adevar al zileleor noastre.Mereu asteptam sa primim uitand ca ar trebui sa oferim , sa ne oferim ...sa incercam sa devenim fiintele care am fost create sa fim: fiinte pline de lumina, puritate si iubire.

    Domnul sa-ti binecuvanteze familia cu toate Harurile Spiritului Sfant , cu toata Iubirea, Pacea , Bucuria si Indurarea Sa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu de ce , dar am senzatia ca oamenii la general vorbind , au uitat sa comunice, sau poate nu mai au timp..
    Mai trist este ca si in familii sa apara acest dezinteres total..
    Dumnezeu sa va apere de tot ce este rau si binecuvantarea Lui sa fie peste voi !
    Salutari in Isus de la Vrancea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cautatul fara a sti ce cautam daca pot spune asa,ne defineste.Tot rimpul nu suntem multumiti cu ce avem sau cu ce primim.Avem un servici,dar vrem ceva ,ami bun,avem o masina,dar vrem una mai noua.Cautam sa gasim lucruri cat ma proape de perfectiune si daca s-ar putea si degeaba,numai ca sa ne fie noua bine.In goana asta a noastra uitam de ceilalti,uitam sa comunicam cu ei.Suntem prea ocupati cu cautarile noastre egoiste ca sa le mai dam importanta si astfel ne pierdem tot mai mult din esenta vietii.Dumnezeu ne-a lasat ca sa fim noi insine un bine mai intai si toate celelalte vor veni de la sine.Si toate se leaga lant,pentru ca asa le-a lasat dumnezeu sa fie,o unitate,un intreg unde un lucru se completeaza pe altul.Multumesc de vizita draga mary si Domnul sa te binecuvinteze cu toate cele de trebuinta fizic si spiritual.Multe salutari tie si celor dragi ai tai:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Timpul a fost totdeauna o problema la oameni doamna draga:)si stiti de ce?Pentru ca ne-am lasat limitati de timp.E adevarat ca avem o limita a vietii si un termen de,,expirare,,Dar din pacate il irosim fara folos de cele mai multe ori,uitand sa dam importanta celui mai pretios lucu pe care ni l-a lasat Dumnezeu.Si anume familia si nu in ultimul rand aproapele de langa noi.Calde salutari de la familia nostra spre dumneavoastra:)si harul Domnului nostru sa se reverse din belsug peste casa dumneavoastra:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Florine! Poetul A.Paunescu este internat in stare grava la spitalul Floreasca.Are nevoie de mantuirea sufletului..
    Te rog sa faci un grup de rugaciune cu cei ce doresc de pe acolo si sa ne rugam pentru impacarea lui cu Mantuitorul Isus.
    Multumesc , stiu ca vei face acest lucru.Mare putere are rugaciunea celor neprihaniti![ spune biblia]

    RăspundețiȘtergere
  6. O sa spun si la fratii din biserica si fie ca Domnul sa se indure si sa lucreze la acest lucru!

    RăspundețiȘtergere
  7. Intri tot mai rar pe aici..As vrea sa stiu daca sunteti bine, tu si familiuta ta.Rog pe Domnul sa va binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere
  8. Χαιρετίσματα από τη γη, ο Θεός να σας ευλογεί.!.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Cu rusine recunosc ca asa este doamna draga:(dar ma bucur ca nu ne-ati uitat:)Suntem bine, si cu ajutorul Domnului asteptam un nou membru in familie:)Domnul sa va binecuvinteze si sa va intareasca!Calde salutari din Atena!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Πολυ χαιρουμαι φιλε μου,που δεν με ξεχασες ακομα!Ο θεος να ευλογει και εσενα και τους δικησου!Θερμα χαιερετισματα!(Ma bucur mult prietene ca nu m-ai uitat.Dumnezeu sa te binecuvinteze pe tine si cei dragi ai tai.Calde salutari!:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Florin te invit cu mult drag la acest "lant de rugaciune":

    http://mmarysplendoareaiubirii.blogspot.com/2010/11/lant-de-rugaciune.html

    Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere

Scriu tot timpul ceea ce simt,faceti si voi la fel:)