marți, 13 octombrie 2009

E toamna iar





Cerul sta innorat,gata sa planga parca.Un pastel de culori format din frunzele ce cad incet pe pamnat,intesifica parca melancolia ce se strecoara incet in suflet impreuna cu vantul rece care incepe sa sufle salbatic,rascolind sentimente purtate cu grija in camara inimii calde.Fosnetul suav al frunzelor din copaci,canta o melodie trista calatorindu-ma pe plaiuri de dor.Doar mirosurile suave ale dulcetii de gutui,magiun si zacusca ,parca mai indulcesc putin atmosfera.Frumuseti de peisaje se zaresc din departare ca un evantai de culori vii,imbibat de miresmele fructelor coapte dau o nota de nostalgic,purtanduma in anii fragezi ai copilariei, cand colindam vai si dealuri poposind prin vii si livezi infruptandu-ma copios din struguri aromati,prune ,mere si alte minunatii lasate de Dumnezeu omului.A inceput sa ploua incet, si parca odata cu ploaia demult asteptata, natura rasufla usurata ca a scapat de zaduful verii.O raza de soare ratacita priveste cu tristete in urma luandu-si parca adio de la vara ce tocmai a trecut.Da,e toamna iar!

13 comentarii:

  1. Melancolici si sensibili sunt pasii tai prin aceste zile ale toamnei..

    "O raza de soare ratacita priveste cu tristete in urma luandu-si parca adio de la vara ce tocmai a trecut.Da,e toamna iar! "

    foarte frumos...

    Iti doresc o toamna plina de haruri si binecuvantari Florin ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Zacusca??? Mooaamaaa! Mi-ai facut pofta! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. @Mary,a venit toamna si la mine.Si asa e ea ,plina de melancolie:)ce sa-i facem?Dar imi place,ma face mai sensibil asa cum ai spus.O zi plina de pace iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cristian,te invit sa gusti amice!Te invit de asemeni si in tabara la anul daca doresti si poti!O zi frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Alina, te servesc cu placere!Dar sa nu mai spui la nimeni!:))

    RăspundețiȘtergere
  6. A venit toamna ,dar a adus cu ea tot alaiul de arome si culori minunate cu care ne vrajeste inimile in fiecare an.Melancolia este ca o aura pentru frumusetea ei si ca un bonus pentru noi....

    RăspundețiȘtergere
  7. @Asa este doamna Elena!Un bonus din partea Lui!O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pare ciudat, insa toamna e anotimpul meu preferat... cu melancolia ei, cu zacustile si conservele de iarna, cu tot ce presupune ea. Frumoasa descriere a acestui anotimp

    RăspundețiȘtergere
  9. @Iulia,si mie imi place toamna.Simplu e anotimpul care aduce pe langa frumusete si putina melancolie,care e buna ca ne face mai sentimentali,mai umani.Imi place toamna cu bogatiile ei in culori,legume,fructe,ploaia cea datatoare de viata si racoare.Cand mergeam la adunat de ciuperci toamna la padure,asa de mult imi placea sa admir paleta minunata de culori de pe varfurile copacilor.Superb!Iti multumesc de vizita si te mai astept.O toamna bogata in de toate iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Hmmm..., superbe culorile toamnei!La noi, insa, astazi a fost lapovita si ninsoare:miroase a iarna.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Miki,iti trimet o raza calduta de soare sa-ti incalzeasca inima:)O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mereu am fost de parere ca toamna are un parfum ciudat pentru persoana...

    RăspundețiȘtergere

Scriu tot timpul ceea ce simt,faceti si voi la fel:)