luni, 12 aprilie 2010

Omul lui Dumnezeu in furtuna

Dragii mei, chiar daca nu mai scriu asa de des, ma gandesc mereu la voi si cand gasesc timp va scriu ganduri ce ma framanta , ma bucura, ma invioreaza, ma incurajeaza. De cativa ani incoace viata mea de zi cu zi se bazeaza pe incredere.Incredere in Dumnezeu.Va spun sincer ca mi-am luat de-o povara de pe suflet.Viata devine pe zi ce trece tot mai grea pentru multi dintre noi si de multe ori ne gandim ca nu ne prisoseste nimic ca sa ajutam si altora.Dar ajutorarea altora nu consta neaparat in lucruri materiale.Poate consta intr-o vorba buna, un zambet, sa-l ajuti pe om la o treaba mai grea,sa ridice ceva care nu poate ridica singur, vorbiti-le oamenilor de Dumnezeu.Toate acestea aduc speranta celorlalti, adug in mintea lor gandul ca nu traiesc totusi intr-o lume nepasatoare.Astazi am pentru voi cateva ganduri frumoase de imbarbatare,dar care sunt de asemeni si indemnuri.
2 Corinteni 9:7-8
Pe cine da cu bucurie, il iubeste DUMNEZEU. Si DUMNEZEU poate sa va umple cu orice har, pentru ca avand totdeauna in toate lucrurile din destul, sa prisositi in orice fapta buna.

În Elveţia, la o întâlnire a misionarilor care lucrau în afara ţării, un vorbitor amintea de un mare bogătaş, care an de an dona pentru misiune o sumă însemnată de bani. Vorbitorul a încheiat discursul cu următoarea frază: „Atâta timp cât mai există astfel de bogătaşi, misionarii nu o să ducă lipsă."
Apoi s-a ridicat administratorul unui orfelinat şi a spus că el are să spună o istorisire. „La fratele său a venit un om îmbrăcat într-un costum mai uzat care a spus că vrea să doneze pentru misiune o mică sumă de bani. Fratele l-a întrebat din ce grupare de credincioşi face parte. Dar omul a spus că suma nu e de la nici o grupare ci e de la el personal. „Dar cine sunteţi dumneavoastră?", a întrebat casierul, voind să completeze actele necesare. „Eu sunt cioban a răspuns cel întrebat „şi suma pe care o dau este salariul anual pe care-l primesc de la stăpân. Stăpânul a hotărât să-mi dea de mâncare şi atunci am adus banii aici."
Vorbitorul a încheiat discursul cu cuvintele: „Atâta timp cât mai există astfel de păstori nu va fi lipsă nici în orfelinate şi nici în misiune."
Domnul Isus lucrează chiar şi prin cei care în aparenţă sunt fără mare valoare, dar care şi-au pus inima şi punga la dispoziţia Mântuitorului. Domnul ne-a pus doar ca administratori peste veniturile noastre. Suma nu-l interesează pe El, ci dragostea şi slobozenia cu care efectuăm această lucrare. Atât celor bogaţi cât şi celor săraci care doresc să dea pentru lucrare le este dată promisiunea: „Cine seamănă mult, mult va secera” (2 Cor. 9.6). Să fim atenţi că se are în vedere ce are omul, nu ceea ce nu are.Caci mai de pret sunt doi banuti dati cu bucurie din putinul care il aveti decat o intreaga avere data pentru faima.Mai mult decat atat sa invatam sa fim multumitori cu ceea ce avem.In momentul cand suntem nemultumitori si cerem de la Dumnezeu mai mult si mai mult, nu vom avea niciodata prilejul sa ne bucuram de ceea ne-a dat pana acum.Inteleptul Solomon spunea intr-unul din proverbele sale ,,Multumirea il face pe sarac bogat, iar nemultumirea il face pe bogat sarac,,In momentul cand esti multumit cu ce ai, esti impacat,ai pace in suflet si asta e cea mai mare bogatie.

10 comentarii:

  1. Si pentru mine anul trecut a fost unul pentru care i-am multumit lui Dumnezeu pentru ce ne-a dat, desi am inceput anul cu somaj. Anul asta nu mai am nici somaj, dar stiu ca El este acolo si are grija de noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am trecut sa las un zambet si o imbratisare calda!
    Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici nu stii ce bine se potriveste postarea ta cu viata celor care te citesc. Ai atins puncte de mare intensitate.
    Nu cred ca poate cineva sa daruiasca si sa nu primeasca de la Isus mult mai multa binecuvantare.
    O seara buna cu El va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca uneori suntem tare egoisti;nu contenim sa cerem, uitand sa multumim pentru ceea ce avem.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mult adevar in postarea ta!
    Viata ar fi mai frumoasa daca nu ne-am dori mai mult si mai mult!
    Abia realizam ceva si suntem cu gandul la altceva. Luptam pentru nimicuri!

    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mihaeladr, Domnul tot timpul are grija de noi,e de ajuns sa-L lasam sa faca asta:)Multumesc mult de vizita!O saptamana binecuvantata:)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Alina, primite cu drag:)si intors la fel:)Multumesc mult de vizita, o saptamana cat mai placuta iti doresc:)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Doamna Elena,ceea ce am scris se potriveste la fix cu viata mea in primul rand si de aceea incerc din rasputeri sa fiu ca cel care seamana mult,dar nu pentru castig, ci pentru ca asta asteapta Dumnezeu de la mine.Binecuvantarile Sale sunt multe, bogate si toate la timpul potrivit.O saptamana plina de dragostea Sa:)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Miki,din nefericire asa este, si din aceasta cauza nu ne putem bucura de ceea ce primim zilnic.O saptamana plina de multumire:)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Marada, ai pus punctul pe I.,, Luptam pentru nimicuri,, caci de fapt totul ne este dat ,,imprumut,, dar noi le-am trecut pe numele nostru si ne-am legat inima de ele cu toate ca stim, caci plecand de aici nu vom lua nimic cu noi.Domnul sa ne trezeasca!O saptamana plina de pacea Lui:)

    RăspundețiȘtergere

Scriu tot timpul ceea ce simt,faceti si voi la fel:)