marți, 3 noiembrie 2009

Privilegiul de a trai in Grecia

Promisiuni si angajamente:

Dupa esuarea guvernului Noua Democratie si a fostului prim ministru,Karamanlis(asa cum am mai spus,aici primul ministru taie si spanzura),Pasok si Iorgos Papandreo au ajuns la comanda  Greciei,prin promisiuni si angajamente pe care le-au luat ferm in fata natiunii.Iata 3 din problemele cele mai arzătoare ale populatiei ,cu o saptamana inaintea alegerilor si promisiunile noului guvern:
1.-Proiectul de angajare permanenta a tuturor stagiarior care lucrau in domeniul relatii publice.
2.-Proiectul de reciclare a masinilor vechi,[cei care îsi recilau masinile vechi,urmand sa primeasca de la stat in functie de centimetri cubi ai motorului,de la 500 la 3000 de euro bani in mană,plus inca 1000 de euro  sub forma de cec, daca cumpărai maşină nouă sau la mîna a doua cu prima înscriere dupa1/ 05 ]
3.-Ajutor social de urgenţă pentru familii nevoiaşe(pensionari,agricultori,angajaţi cu venituri mici,etc..)de la 300 la 1500 de euro.
4.Si cea mai mare promisiune facuta de guvernul actual,Va pune piata de lucru pe picioare în 100 de zile!
Toate suna formidabil,
1. angajatii stagiari,vor deveni angajati permanenti
2.parcul auto,se va putea reînnoi şi piaţa de maşini va putea lua o ,,gură de aer,,

3.ajutor de urgenţă pentru familii nevoiase,cîtă fericire!

Cum stă situaţia astăzi la o lună de la alegeri:
1.35000 de stagiari disperati,fara asigurare,fara dreptul la somaj,care au lucrat 5-6 ani pe 400-500 de euro pe luna, sunt in stradă!

2.ieri s-a retras si proiectul de reciclare a maşinilor vechi,lasănd beznă totală printre cei care au crezut că o să-şi poată recicla maşina veche pînă in 2012[eu am fost unul din ei],comercianţii de masini sunt disperati,deoarece au preluat multe masini vechi ca şi avans de la potenţialii clienti,si au rămas cu ele.Scuza guvernului,nu avem 400000000 de milioane de euro ca sa finanţăm acest proiect,care dealtfel nu are nici o legătură cu problema ecologică.Pe langă aceasta,mărim taxele de drumuri in funcţie de motor,pentru toate maşinile mai vechi de 2005pentru ca poluează mai mult dupa cum urmează,786cc-1357cc vor plati in plus de la 25 la 75 de euro,1358cc-1928, 50-150 de euro,1929cc-2357,75-125 de euro,iar cele care depaşesc 3000cc,de la 100-300 de euro.
3.ajutor pentru nevoiaşi in rate!exact aşa cum spun,300 de euro in doua rate.150 pana de craciun si ceilalţi...poate se razgîndesc pîna la paşte!
Să nu va mai spun de economia pe care a promis ca o pune pe picioare in 100 de zile!

Ştiu,nu are nici o logica ceea ce am spus,dar asta e realitatea!Trăiesc in Grecia şi in Europa de altfel!Unde mergem!?

 

18 comentarii:

  1. stiu ca e o mare brambureala in Grecia...si asta nu de acum ci dintotdeauna si totusi imi doresc cu disperare intr-o zi sa ma mut cu catel, purcel si copil acolo.Desi e o vraiste este totusi o vraiste mult mai super decat a noastra !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Promisiuni se fac și la noi în acestă perioadă.

    Trăim cu iluzia că nu vor mai fi încălcate.

    O zi plină de frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. E perioada promisiunilor! E de datoria noastra sa fim circumspecti!
    O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce nu ma mir? Pentru-ca daca ar fi altfel, nu L-as mai crede pe Dumnezeu, care zice ca: in timpurile din urma, vor veni vremuri grele...si se continua, in acest ton.
    Cred ca se referea la 'lumea intreaga' nu doar la Romania.Sa ne incredem doar in EL care este ADEVARUL ABSOLUT, caci in rest inotam intr-o lume complet mincinoasa, din nefericire pentru noi.
    O zi frumoasa iti doresc Florine!

    RăspundețiȘtergere
  5. de crezut in EL este bine s-o facem, dar chestia cu timpurile din urma si vremurile grele...pai de la primul razboi mondial tot sunt vremuri grele si nu se poate vorbi de "timpurile din urma",nu?Este vorba ca dupa perioade de acalmie totdeauna vin perioade furtunoase, altfel n-ar exista o balanta a vietii, am trai tare anost.
    Tuturor o zi plina de speranta ca maine va fi mai bine !!

    RăspundețiȘtergere
  6. Se impute si ciorba lui Zorba? Hmmm.. ce sa faci, popoarele care inghit prea multe de la gogosi-maker-ii politici mai fac si indigestie. Da' parca e pacat ca si la eleni s-au cocotat netrebnici in varful catargului.

    RăspundețiȘtergere
  7. xelidonaki- pai daca il credem pe ELnu putem sa nu tinem seama de faptul ca precum afirma EL:la Dumnezeu, o mie de ani e ca o clipa si o clipa e ca o mie de ani....
    Stie EL Dumnezeu ce spune.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Mekone,am votat cu mine:)Noi strainii inca nu avem acest drept.O seara frumoasa:)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Xelidonaki(Randunica)Mai bine ramai unde ti-ai facut cuibusorul:),grecii de alta data,s-au pierdut in negura vremii,din tot acel popor cult si cu un orizont al mintii deschis,am ramas cu o sleapca de idioti avari,care nu stiu nici ce se sarbatoreste de ziua lor nationala.(nu-i bag pe toti in aceiasi oala,dar majoritatea bate minoritatea)Asta ti-o spune cineva care a traieste de 11 ani printre ei.O seara cat mai placuta:)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Geanina,si eu sunt un optimist si cu aceiasi parere ca speranta moare ultima:)Dar daca nu ne mai golim din cand in cand de tensiune,s-ar putea sa pocnim inainte sa cada ultima speranta:))O seara cat mai frumoasa si voua:)

    RăspundețiȘtergere
  11. @Simion,promisiuni?sau interese personale?Ramane de vazut amice,pana atunci ,cu ochii pe ei:)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Doamana Elena,da noi de ce am fi scutiti?ca ne credem mai europeni:))Dumnezeu da ploaie si peste buni si peste rai!O seara plina de frumos:)

    RăspundețiȘtergere
  13. @Cristake,amice,ciorba lui Zorba s-a imputit de mult!Nu'ma ca ieri mi-a ajuns mirosul pana la creier si n-am mai putut:)Cat despre netrebnicii cocotati pe catarg,ce sa spun ?Βουλιαξε η βαρκα!(s-a scufundat barca)si unde in alta parte sa se coccoate:)O seara cat mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Xelidonaki,sunt de acord la partea cu,,am trai foarte anost,,de data aceasta cred insa ca s-a scapat prea mult piper!:))La partea cu crezutul in El,ti-a raspuns doamna Elena si sunt de aceiasi parere.O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  15. parca ai trai tot in romania, doar ca la noi nu se fac promisiuni atat de aplicate. in romania se promite luna de pe cer :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Aceiasi Marie, cu alta palarie - in cazul de fata, greaca.
    Mon cher, politica e aceiasi peste tot, indiferent de latitudine, longitudine si atitudine.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Adar,exact asa cum spui.Si poate si mai rau,sau mi se pare mie:)O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere

Scriu tot timpul ceea ce simt,faceti si voi la fel:)