miercuri, 18 noiembrie 2009

Articol dedicat

Am avut placerea saptamana aceasta sa-mi premiez castigatorii concursului,,Asul de romb,,doamna Elena deja a ridicat premiul,si ma bucur ca a ajuns cu bine la destinatie.Ceilalti inca nu mi-au dat nici o veste.In orice caz,vreau sa mentionez un concurent care ma surprins foarte placut prin gestul sau frumos.Turisticus a renuntat la premiul sau in favoarea unui tanar la alegerea mea.Vreau sa-i multumesc ca mi-a dat ocazia sa premiez un tanar care mi-a placut ca idei si sinceritate pe care rar intalnesti la cineva la varsta adolescentei atat de razvratite,si anume Andrei sau Rappa_ru cum il stiti majoritatea.Deci vreau sa dedic acest articol lui Turisticus,pentru gestul frumos care l-a facut.
Am vazut multe articole pe blogul lui,despre diferite orase,dar n-am vazut nici unul despre Atena
kenyitAsa ca m-am gandit sa scriu eu unul despre Atena vazuta prin ochii mei.Ce merita vazut,mici tipuri turistice,cateva foto ,chestii simple si utile.



Atena:
Din vechime si pana astazi,Atena a fost si este un punct de atractie pentru milioane de turisti anual.Locuri ca Akropole,Likavitos,Monastiraki si altele ,au fost tinta pentru multa lume pe care si-au dorit de mult sa cunoasca indeaproape civilizatia si cultura greaca.Recunoscuti inca din vechime pentru inteligenta si iscusinta lor in materie de constructii,multe edificii inca stau in picioare ducand parca in spate povara milenara a anilor ce s-au scurs de la cladirea lor.Puncte de atractie care fac impresie si circula din gura in gura,sunt Akropolis (ackro-inseamna margine,rapa,si polis care inseamna oras)este punctul de referinta care leaga Atena de azi,de ceea ce a fost odata.Este edificiul care reprezinta apogeul artistic al Atenei in perioada secolului-V-B.C.Mai nou,muzeul Akropole care s-a deschis la inceputul anului acesta reuneste intr-un stil artistic ,obiecte si opere de odinioara intr-o galerie moderna si de bun gust.Piata din Sintagma(Constitutie)care este chiar in fata parlamentului,piata bazar din Monastiraki,unde se pot gazi tot felul de suveniruri foarte ieftine(de la haine,incaltaminte,Cd-uri,bibelouri,antichitati ,pana la hotii de la coltul strazii la care poti gasi tot ce vrei,dar care te pot lasa si ,,sportiv,,)Parcul din Sintagma este o oaza de racoare in arsita verii,si pe linga palmierii impresionanti,mai are si cateva animalute de vizitat,ceva pasari,pesti.Pe langa,aceste puncte de atractie,ar mai fi si Templul lui Posidonas din Sunio(cca.60 km. de Atena) ,va puteti bucura de plajele destul de curatele(cele fara plata,cele amenajate sunt cu plata)puteti vizita si alte centre culturale si muzee pe care le putei gasi intr-un ghid cumparat de la oricare chiosc.Ce va sfatuiesc.Tot timpul sa aveti ochii in 4 la imbulzeala.Va recomand o gentuta ce se poate purta de dupa gat,dar pe care s o aveti tot timpul in fata.Cand mergeti la plimbare in oras,nu carati tot bagajul dupa voi,luati-va strictul necesar.Apratul foto sau camera video,o husa termica in care sa va puneti o sticla de apa rece si actele dvs.sa le aveti tot timpul cu voi.Evitati sa cumparati apa si snaksuri din locurile pe care le vizitati,pentru ca o sa le platiti de 10 ori mai scump (calculat).Luati-va tot timpul un punct de reper(o cladire,magazin,etc..ceva care v-a poate ramane usor intiparit in minte)in cazul in care va rataciti sa aveti idee pe unde sa va intoarceti.
Sunt sigur ca Turisticus care e mai umblat va poate da mai multe sfaturi in legatura cu ce trebuie sa faceti atunci cand ati decis sa vizitati ceva.Turisticus,daca iti place articolul il poti prelua si la tine pe blog.E un semn de apreciere de la mine la adresa dumitalekenyitsi un premiu virtual deasemeni,in semn de stima.

15 comentarii:

  1. Frumos gestul lui Turisticus, dar foarte frumos gestul facut de tine pentru el.
    Tot timpul avem de invatat cate ceva!
    Noapte senina ca si inima ta, sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Florin, in Bucuresti nu a ajuns coletul. Cei de la Murat vor sa stie cand l-ai trimis si numarul de inmatriculare al autocarului. Altfel nu il pot identifica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari castigatorilor si tie, Florin, pentru organizarea acestui concurs !

    RăspundețiȘtergere
  4. Florin, apreciez gestul tau si ma bucur mult ca premiul va ajunge la Andrei.
    In alta ordine de idei, ti-am dat acces pe blogul meu, asa ca poti pune articolul despre Atena in nume propriu.
    Multumiri si s-auzim de bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari lui Turisticus, lui Andrei si tie. Si pentru ca te-a invitat sa postezi articolul pe blogul sau, sper ca n-o sa-l refuzi pe Turisticus.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Intr-adevar frumos gest,si rar intalnit doamna Elena.Din acest motiv am vrut sa apreciez gestul:)O seara cat mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Simion,imi pare rau ca inca nu a ajuns coletul amice:(ti-am trimes prin e-mail o copie a chitantei pe care am primit-o atunci cand l-am pus.O sa sun maine sa vad despre ce este vb.O seara placuta amice!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Leo,iti multumesc de vizita draguta:)si multumesc si de aprecieri,o seara plina de frumos!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Turisticus,si eu ma bucur ca am avut ocazia sa premiez un tanar talentat.Ai respectele mele:)Am sa dau curs inviatiei tale si o sa postez articolul si la tine pe blog.O seara cat mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Geo,multumesc de aprecieri si de vizita amice!Fi sigur ca nu refuz o asemenea oferta:)O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand intalnesc frumusete sufleteasca, modestie , credinta si generoritare , ma bucur , si ma-nclin :)...

    Fiti binecuvantati !

    RăspundețiȘtergere
  12. Florin, azi am intrat in posesia premiului! Multumesc mult! Se ratacise intre locaiile Murat din Bucuresti. Premiul vine la fix.Acum 3 zile a fost ziua mea. Inca odata multumesc de cadou!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Mary,meritele sunt ale Lui,caci El m-a facut ce sunt.Iti multumesc de aprecieri si de vizita:)O seara cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Simion,nu pot decat sa ma bucur ca te bucuri:)La multi ani!si sa-ti fie de folos.O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  15. Toate aprecierile si stima pentru tine Florin, cat si pentru Turisticus:)...am intrat in posesia coletului astazi, si cum nu pot sa iti multumesc indeajuns, am zis sa pun un post in semn de multumire...toate cele bune si sa ne auzim sanatosi:)

    RăspundețiȘtergere

Scriu tot timpul ceea ce simt,faceti si voi la fel:)