miercuri, 23 septembrie 2009

Ajutor











Cate persoane in Romania de azi nu striga in tacere acest cuvant Ajutor!?Cati copiii cu ochii marii in lacrimi nu tanjesc dupa o jucarie mica?Cate familii sarace nu sufera lipsa in tacere pentru ca nu au cui sa o spuna?Cati adolescenti nu ar dori sa imbrace o haina mai buna?Si cate ,si cate?!De mult timp ma gandesc la o modalitate de a ajuta acesti oameni care au nevoie de cate ceva.Mi-am facut tot felul de planuri care mai de care mai elaborat si mai in detaliu.Dar tot timpul m-am impiedicat de vre-un amanunt.Dar Dumnezeu mi-a facut lumina intre ganduri si mi-a dat o solutie simpla pentru a putea fi de folos si vreau sa indemn toti oameni cu suflet sa contribuiti la aceasta binefacere.Dar sa va spun
despre ce este vorba.La inceput ma gandeam la deschiderea cumva ,undeva in tara a unui depozit mare ,unde toti cei care au lucruri utile pe care nu le mai folosesc,sa nu le arunce,ci sa le fi adus acolo.Haine ,jucarii,aparate electrocasnice,incaltaminte,etc...orice bun de folosit.Cei cu nevoi si fara posibilitati avand ocazia sa vina sa isi i-a de acolo gratis ce au nevoie.Ma gandisem si cum o sa le administrez .Lucrurile bune plecau spre cei ce aveau nevoie de ele,dar mai ramaneau si cele ce nu se mai puteau folosi(in dorinta de a ajuta multe persoane banuiesc ca ar fi pus si lucruri care nu erau chiar atat de utile)aceste lucruri ma gandeam ca se puteau dezmembra si recicla,iar din banii optinuti se putea plati chiria depozitului si cu restul se pute ajuta si cu bani anumite familii mai nevoiase.Dar trebuiau cam multe.In primul rand eu trebuia sa fi fost in tara:)2.mai trebuia inca cineva cu suflet mare sa fi vrut sa lucreze voluntar la administrarea si distribuirea acstor lucruri,3.transportul .Persoanele care ar fi avut ceva de donat si cele care ar fi avut nevoie de donatii ar fi in toate colturile tarii.....si lista continua.Apoi m-am gandit cumva prin intermediul bisericilor.In orice oras, localitate,este cate o biserica.Dar trebuia luat si tinut legatuara cu aceste biserici.Nu chiar usor de realizat acest lucru.De ce spun ca putem participa toti:Ma gandeam ca fiecare avem o haina undeva acolo in dulapul nostru ,pe care nu o folosim des sau deloc,cineva are multa nevoie de ea.Jucarii de pe la copii nostri,incaltaminte de care cred ca este cea mai mare nevoie.(Aici parca ma vad pe mine cand eram adolescent,din cauza ca eram 8 la parinti,mama cu tata nu ne putea cumpara la fiecare de incaltat,eu strangeam talpile de la pantofii rupti ,si dupa tiparul vechi croiam din panza tare un alt tipar pe care il coseam de talpa sa ma pot incalta cu ceva).Haideti sa-i ajutam!Uitai cum o putem face:Cei care cunosc vreo familie saraca,cu copii sau fara,sau oamnei cu nevoi,sa-mi trimeata detalii despre ei la adresa mea de e-mail,(mocanu_florin@yahoo.com) cu adresa lor ,judet,oras,sat,strada si in scurte cuvinte povestea lor.Iar eu voi posta aici cei nevoiasi ,pentru ca cei cu dorinta de a ajuta cu ceva ,sa o poata face direct spre beneficiari.Nu vreau sa fie ajutoare in bani in primul rand pentru ca nu ne prisosesc nici noua:)si in al doilea rand nu stim cum vor fi administrati.Mai bine se spune ce nevoi concrete sunt si in masura posibilitatilor vom ajuta.Eu personal voi incerca sa trimet de aici cat mai multe lucruri pentru cei nevoiasi constand in imbracaminte,incaltaminte si jucarii.Deja mi-am anuntat prietenii sa-mi aduca si ei tot ce nu mai folosesc.O fac cu toata inima si va indemn si pe voi care aveti pe suflet asta.Puteti face pe cineva fericit,nu ezitati!Dumnezeu sa va rasplateasca!

8 comentarii:

  1. citind aceste randuri pline de durere,din pacate sunt foarte multi oameni in aceasta situatie,si multi dintre noi care nu le pasa de ei,daca voi afla pe cineva te voi anunta,ma bucur ca mai sunt si oameni asa ca tine cu suflet mare,o seara minunata.

    RăspundețiȘtergere
  2. E minunata initiativa ta suflet frumos...Eu , Florin intotdeauna am acordat mai mare importanta oamenilor de langa mine decat cazurilor prezentate public, pentru ca cei saraci nu au avut aceasta sansa...de aceea am preferat sa-i ajut intai pe ei...

    Iti doresc succes te voi sprijini , in primul rand cu rugaciuni si apoi cu tot ceea ce voi putea ...

    O noapte surazatoare iti doresc...te rog sa-i zambesti Fecioarei si la ora 23...:)

    Pace si bine , lumina , puritate si iubire pentru intreaga ta familie...

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnul sa te binecuvinteze,suflet luminos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc de sprijin dragi prieteni!Si nu uitati ca de noi toti depinde lumea in care traim!O zi frumoasa la toti va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ideea ta este foarte buna. Stii bine ca m-ai rugat si pe mine sa ma gandesc la o solutie. Si eu ma gandisem la ceva similar, dar eu cred ca ar trebui creat un blog special in acest sens, un blog colectiv unde sa scrie toti cei care vor sa ajute.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da Geo,imi amintesc.Dar nu am vrut sa te mai bat la cap cu ideile mele:)E buna idea ta cu blogul colectiv.O sa vedem cum facem.O sa vorbim despre asta si poate ma ajuti la contructia acestui blog.

    RăspundețiȘtergere
  7. Compadvice, ma bucur ca te gasesc in lista celor care au acceptat invitatia lui Geocer de a abera.
    Situatia scapata de sub control sper sa ramana fictiune ! :)

    Iti doresc si eu o zi superrr !

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc de vizita Leo!Eu sa fi lipsit de la un asemenea eveniment?:).Si eu sper sa ramana doar fictiune.

    RăspundețiȘtergere

Scriu tot timpul ceea ce simt,faceti si voi la fel:)